Az intelligens épülettől az aktívházig – konferenciasorozat, 2011 – LEZAJLOTT KÉPZÉS

Intelligens épületüzemeltetés, építészeti és kivitelezéstechnikai megközelítésben. Szakmai továbbképzés és konferenciasorozat 2011 szeptemberében és októberében; Debrecen, Budapest, Győr Download php 7. MÉK: 2,5 pont (tsz.: 2011/114), MMK: 2 pont (tsz.: 13/2011/0090).

2020-ra az unió direktívája a széndioxid-semleges házak, lakóépületek és irodák építését tűzi ki célul Civilization 1. Már ma is rendelkezésre állnak azok a termékek, technológiák, melyek segítségével a jövő aktívházai megépíthetők, azonban sokszor hiányzik az a szaktudás, amely ezek tervezéséhez szükséges 아발로 왕국의 엘레나.

Bár az első aktívházak megépültek Magyarországon és Ausztriában is, ez a terület az építés tudományának gyorsan fejlődő területe, ahol a kísérleti házak építése, tapasztalatok gyűjtése most is folyik. Ilyen kísérleti ház épült Ausztriában, amelyet az idén ősszel megrendezésre kerülő „Intelligens épülettől az aktívházig” konferencián osztrák tervezője, Juri Troy voralbergi építész mutat be. Galántai Zoltán építészmérnök, „Mit rontottunk el?” alcímmel a magyar tapasztalatokat is megosztja a hallgatósággal, míg Gunther Zsolt, a nemzetközi aktívház szövetség igazgatósági tagja távolabbi kitekintést is ad. A lakókomforttól a megvilágításon át a levegőminőségig sokféle területet átfogó komplex gondolkodásra van szükség ilyen épületek tervezésénél, ebben fog segíteni Balogh Zoltán előadása (HuGBC, KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület), míg további kapcsolódó előadások az árnyékolás, a bioklimatikus homlokzat, automatizálás, öko-hőszigetelés, légzárás, és nem utolsósorban az esztétikus dizájn lehetőségeit mutatják be.

A konferencia a SZIE-YMÉTK fővédnökségével, a Debreceni Egyetem és a Győri Széchenyi Egyetem védnökségével valósul meg.

A rendezvénysorozat főtámogatója a Velux.

 

Időpontok és helyszínek:

– szeptember 27.: Debrecen – Debreceni Egyetem Műszaki Kar (Ótemető u. 2-4.)

– október 4.: Budapest – Kopaszi Gát Rendezvényház (XI. kerület, Kopaszi gát 5.)

– október 11.: Győr – Széchenyi István Egyetem Építész Műteremház (Egyetem tér 1.)

 

Részvételi díjak:

Előre regisztrált és a díjat ELŐRE befizetett vendégeknek: 4.000 Ft+áfa (5.000 Ft)

Előre regisztrált, de a díjat a HELYSZÍNEN fizető, illetve a helyszínen regisztráló vendégeknek: 5.000 Ft+áfa (6.250 Ft)

 

Kamarai pontok:

MÉK: 2,5 pont (tsz.: 2011/114), MMK: 2 pont (tsz.: 13/2011/0090)

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS RÉSZLETES PROGRAM >>

ONLINE REGISZTRÁCIÓ>>