Építésügyi hatósági eljárások és jogorvoslati lehetőségek 2020. márciustól – webinárium – LEZAJLOTT KÉPZÉS

Az ügyvédi kamara és az építészkamara által is akkreditált képzés március 24-én

Konferencia és továbbképzés ügyvédek, köztisztviselők, szakértők, építőipari szakemberek és építtetők számára

2020 márciusától alapjaiban változik meg az építésügyi hatósági eljárás, hiszen egyfokú lesz az engedélyezés, és a kormányhivatal döntésével szemben már csak közigazgatási peres eljárást lehet indítani 드래곤 길들이기2 더빙. Az építésügyben érintett szereplőknek tehát most feltétlenül meg kell ismerkedniük azzal, hogy új szabálykörnyezetben milyen új elvárásoknak kell megfelelni, milyen határidőkre, követelményekre kell felkészülni 가타카 자막 다운로드. Az utóbbi időben rendkívül gyakori tisztázandó alapkérdés az is, hogy a szomszédok és egyéb érintettek hogyan tudnak „beleszólni” a beruházás részleteibe, milyen jogosultságaik maradtak Download the Windows 10 app.

Konferenciánkkal lehetőséget kínálunk arra, hogy Ön fél nap alatt megismerhesse az egyes eljárások lefolytatásának szabályait, a gyakorlatban felmerülő kérdésekre adott válaszokat, és így szakszerűen tudja végezni munkáját, illetve hatékonyan tudja érvényesíteni a jogait Download java csv files.

A konferenciát az Építésijog.hu portál (szerkesztője: dr. Jámbor Attila ügyvéd, egyetemi oktató) szakmai szervezésével tartjuk meg Download the syrup coupon.

A konferenciát az interneten – webinárium formájában – is lehet követni, és minden résztvevő megkapja az előadások videófelvételeit és diasorait is. (Az online közvetítés megtekintésének számítógépes feltételei >>)

A konferencián – illetve a webináriumon – való részvétel mellé Ön most kedvezményes negyedéves előfizetést is igényelhet, mellyel hosszabb távon is hozzáférhet az aktuális építési jogi tudnivalókhoz az Építésijog.hu portálon 성경책. A portál szerzői ugyanis folyamatosan figyelik a változásokat, és a tájékoztató anyagokban átvezetik a szükséges módosításokat mediawiki 다운로드. A változások tényéről és gyakorlati jelentőségéről külön cikkek adnak magyarázatot; ezek megjelenéséről Ön mindig külön tájékoztatást kap a portál Változásértesítő hírleveléből Netmarble Zero.

 

A KONFERENCIA IDŐPONTJA: 2020. március 24., 13.30-tól 19.10-ig (regisztráció 13.00-tól)
A KONFERENCIA HELYSZÍNE: AVKF Budapesti Campus, 1201 Budapest, Török Flóris utca 227-229 Download the iPhone moving wallpapers.
ÜGYVÉDI KAMARAI AKKREDITÁCIÓ: 8 pont (nyilvántartási szám: NY/85/2020)
ÉPÍTÉSZKAMARAI AKKREDITÁCIÓ: 1,5 pont (bírálati sorszám: 2020/64)

 

RÉSZLETES PROGRAM, JELENTKEZÉSI LEHETŐSÉG >>

 

A KONFERENCIA ELŐADÁSAI TÖBBEK KÖZÖTT AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKRE ADNAK VÁLASZT:
•    2020 depends. március 1-től hol működnek az építésügyi hatóságok? Milyen utat jár be a hatósági döntéssel kapcsolatos kereset?
•    Hogyan történik 2020 márciusától a fennmaradási engedélyezési eljárás?
•    Milyen feltételek mellett lehet a közigazgatási bíróságtól azonnali jogvédelmet kérni?
•    Egyszerű bejelentéssel épülő lakóházak esetében lehet-e közigazgatási bírósághoz fordulni?
•    Milyen „beleszólása” van a szomszédnak az egyszerű bejelentéssel vagy az építési engedéllyel folytatandó építkezésbe?
•    Mit jelent az illeszkedés követelménye?
•    Lehet-e a negatív településképi véleménnyel szemben jogorvoslattal élni?

Ön is beküldheti már előre a saját kérdéseit (cím: jambor.attila[kukac]epitesijog.hu), hogy az előadók fel tudjanak készülni a válaszadásra a szakmai konzultáció keretében, illetve már az előadásaikat is ezek figyelembe vételével állíthatják össze.