Építész Tervezői Napok 2011 (MÉK: 2 pont, MMK: 1,5 pont) – LEZAJLOTT KÉPZÉS

A BME Épületszerkezettani Tanszékével együttműködésben zajló konferenciasorozaton alkalmanként 4-5 szakmailag elismert egyetemi oktató tart előadást, ezt egészítik ki a cégek szakértőinek témakörhöz kapcsolódó előadásai doraemon movies. Minden alkalommal az adott témakörhöz kapcsolódóan elhangzik egy építészeti szempontú, áttekintő előadás, valamint egy építésügyi szakértői előadás, mely a kivitelezés során tapasztalt hibákat, tanulságokat mutatja be konkrét példák alapján 윈도우즈 비스타.

 

2010-ben a Metszet építész-folyóirat kiadója által szervezett konferencia- és továbbképzés-sorozaton, az öt konferencián összesen 1233 építész és műszaki ellenőr vett részt Download KorailTalk 4.0.

2011-ben újdonság, hogy minden alkalommal az adott témakörhöz kapcsolódóan elhangzik egy építészeti szempontú, áttekintő előadás, valamint egy építésügyi szakértői előadás, mely a kivitelezés során tapasztalt hibákat, tanulságokat mutatja be konkrét példák alapján.

Az előadások reggel 9 órakor kezdődnek. Alkalmanként 4-5 szakmailag elismert egyetemi oktató tart előadást, ezt egészítik ki a cégek témakörhöz kapcsolódó alkalmazástechnikai, anyagismertető előadásai. A programhoz ebéd és két kávészünet kapcsolódik.

A konferenciasorozat szakmai védnöke: dr. Becker Gábor egyetemi tanár (BME), az Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék vezetője

A sorozat szakmai szervezője és levezetője: Horváth Sándor egyetemi adjunktus, Pataky Rita egyetemi adjunktus

 

Továbbképzési pontok:

MÉK: 2 pont (2010/297), MMK: 1,5 pont (01/2010/0036)

 

Helyszín:

A Bara Hotel konferenciaközpontja (Budapest XI., Hegyalja út 34-36.)

———————————————————————————————————

LEZAJLOTT KONFERENCIÁK:

 

Upcycling épületléptékben

2011. március 24.

Az upcycling olyan újrahasznosítást jelent, ahol a tönkrementnél magasabb értékű vagy jobb környezeti megítélésű termék jön létre – ez értelmezhető épület-, sőt városrész-léptékben is, az értéknövelő felújításnak ez egy új szemlélete, ami a meglévő szerkezetekre helyszíni nyersanyagként tekint.

A részletes program >>

A lezajlott eseményről beszámoló >>

 

Paraméterspecifikus járófelületek

2011. május 5.

Több mint tucatnyi olyan tulajdonsága van külső-belső padlóinknak, melyek a harmonizált EU szabványok szerint paraméterezhetőek, azaz számszerűen megadható az elvárt teljesítmény – ezek pontos megadása a tervező, biztosítása a kivitelező és a műszaki ellenőr feladata.

A részletes program >>

A lezajlott eseményről beszámoló >>

 

VÍZhatlan, VÍZzáró, VÍZálló

2011. június 2.

Csak a szakmai terminológiák pontos használata eredményezheti, hogy az épületek legfőbb károsítója, a különböző formában fellépő víz, nedvesség elleni védelem formája és mértéke szakszerű és a funkciónak megfelelő legyen.

A részletes program >>

A lezajlott eseményről beszámoló >>

 

Épületklimatológia

2011. szeptember 15.

Ma már önálló tudományág foglalkozik az épületek belső klímájával, annak egészségügyi vonatkozásával. Ennek biztosítása során azonban a szűkebb és tágabb klímára, az éghajlatváltozásra is tekintettel kell lenni: nemcsak az épületek ökológiai lábnyomát kell korlátozni, de a változó klíma hatásaira is fel kell őket készíteni.

A részletes program >>

A lezajlott eseményről beszámoló >>

 

Épületburok-koncepció

2011. november 10.

A passzívháztervezésben elterjedt fogalom az épületburok, mely az épületet körülvevő szerkezetek (tetők, homlokzatok, nyílászárók, padlók) egységes tervezésének igényét hangsúlyozza: csak folyamatos burok képes hőhídmentes, páravédelmi szempontból megfelelő, jó teljesítményű külső téri lehatárolást nyújtani.

A részletes program>>

A lezajlott eseményről beszámoló >>