Felújítások dilemmái – Tartósság kontra korhűség? – Tervezői Nap május 20-án – LEZAJLOTT KÉPZÉS

A május 20-i konferencia szakmai előadásai arra a szinte tapintható feszültségre fókuszálnak, ami a meglévő épületek kortárs felújítása során a megtartás, a műemléki hűség és a korszerű követelményeknek való megfelelés, a tartósság között fennáll 구글 무료폰트 다운로드. Az eredeti szerkezet helyreállítása gyakran ütközik a mai teljesítményelvű elvárásokkal, a mai követelményeknek megfelelő helyreállítás viszont ütközik a műemléki hűséggel 일드 트릭. Ezt a kettősséget csak esetről esetre, nagy gondossággal, a műemlékek szeretetével és hatalmas tapasztalattal lehet feloldani.
Zombor Gábor és Juhász Balázs építészmérnökök (Monostudio) a Stefánia úti Ligeti-műterem Icomos-díjas felújításának példáján mutatják be, hogy található reális, élhető minőségi középút a két véglet között 바이두 가입 없이 다운로드. Wölfinger Barnabás üvegtervező iparművész régi üvegszerkezetek, mérműves ablakok korszerű felújítási kérdéseiről beszél 리눅스 오라클 다운로드. Zágoni Péter és Kóbor Zsolt asztalos restarurátorok (Artárium Stúdió) faanyagú homlokzati nyílászárók és belsőépítészeti faszerkezetek rekonstrukciós dilemmáit mutatják be konkrét feladatokon keresztül 마루밑 아리에티 다운로드.
Dr. Dobszay Gergely egyetemi docens (BME Épületszerkezettani Tanszék) a nap szakmai összeállítója és levezető elnöke 재미없어.

Újra megnyílt a lehetőség arra, hogy a szakemberek személyesen is részt vegyenek az Építész Tervezői Napon, amihez – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – védettségi igazolvány szükséges 거상 상재스킨 다운로드. Emellett továbbra is fenntartjuk az online részvételi lehetőséget – az építészkamarai pontokat ebben az esetben is meg lehet szerezni.

Helyszín: A Bara Hotel konferenciaközpontja (Budapest XI., Hegyalja út 34–36.), illetve internetes közvetítés

Időpont: 2021 Download javascript attachments. május 20. csütörtök
az online résztvevők számára a konferenciáról felvétel készül, a felvétel május 27-ig bármikor megtekinthető

Építészkamarai akkreditáció: 2,5 pont (MÉK 2021/1)

Fizetendő díj:
személyes részvétel: 4000 Ft
online részvétel:
Építészkamarai tagoknak és nyilvántartottaknak kreditpont-igényléssel: 4000 Ft
Kreditpont-igénylés nélkül: 1000 Ft

A webinárium-résztvevők is megkaphatják az építészkamarai pontokat 너나 잘해 다운로드. Ehhez a konferencián feltett két kérdésre kell helyesen válaszolniuk a megadott internetes felületen (az aláírás helyett ezen a módon kell ilyenkor ellenőriznünk a „jelenlétet”) 더 넌.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉSI LEHETŐSÉG >>