Öko-logikus Építészet 2014 – országos konferenciasorozat – LEZAJLOTT KÉPZÉS

Épülő ökologikus épületek állnak az idei Öko-logikus Építészet sorozat középpontjában. A három beruházást újszerű formában fogjuk tárgyalni: a tervezők dinamikus, Prezivel készült, látványos bemutatóját alkalmazástechnikusok hozzászólásai, villámelőadásai fogják színesíteni – kiemelve, ellenpontozva, hangsúlyozva az egyes kérdéseket.

Elsőként Radványi Gábor építész, a HuGBC alelnöke a Corvin Negyed kapcsán az urbanisztikai szintű kérdéseket tárgyalja, hiszen társadalmi szintű kérdéseket inkább urbanisztikai, mint épületléptékben lehet megoldani. A LEED, BREEAM környezettudatos minősítési rendszerek is figyelembe veszik a városi kapcsolódásokat a közlekedéstől a hulladékkezelésig – érdekes a tucatnyi minősített épület tanulsága a város közepén.

Épül és befejezéshez közel áll az ország első 100 lakásos passzívháza – ennek építéséről, a felvetődött dilemmákról, az elvek gyakorlattal való ütközéséről tart prezentációt Nagy Csaba a tervező Archikon képviseletében. Százas léptékben sok anyagi, műszaki, technikai kérdés jóval élesebben vetődik fel, mint egy-egy családi ház tervezése kapcsán.

A legtöbb meglévő épület energetikai felújítása, passzív- vagy akár aktívházzá alakítása igen sürgető feladat lenne. De vajon egyáltalán átalakíthatók-e évtizedekkel korábbi, nem éppen öko-felfogásban készült házak aktívház-szintre? Ifj. dr. Kistelegdi István egy pécsi, szintén épülőben lévő családi ház felújítását, passzívházzá alakítását ismerteti a részletekbe menően, bemutatva a megközelítés mikéntjét, a tervezési metódust is.

Valamennyi előadói blokkot a konkrét műszaki megoldásokat, konkrét termékeket, technológiákat elemző-bemutató alkalmazástechnikai hozzászólások egészítik ki, melyekben gyártó cégek szakértői segítenek az egyes kérdések minél alaposabb megvilágításában. Lesz szó hőszigetelési kérdésekről, csomópontképzésről, napelemekről és tetőkről, árnyékolásról, ablakokról és hőszivattyúkról, szellőzési kérdésekről, kémények energiatudatosságáról, álmennyezetek környezettudatosságáról, minősítéséről, szoftverekről és még sokminden más érdekességről.

 

Akkreditáció: MÉK 3 pont (2014/54)

 

Helyszínek és időpontok:

Debrecen – április 24. (Kölcsey Központ, Hunyadi utca 1-3.)LEZAJLOTT KÉPZÉS
Veszprém
– április 29. (Betekints Wellness és Konferencia Hotel, Veszprémvölgyi utca 4.) LEZAJLOTT KÉPZÉS
Győr
– május 6. (Hotel Famulus, Budapest terem, Budai út 4-6.) LEZAJLOTT KÉPZÉS
Budapest
– május 13. (Danubius Hotel Flamenco, Tas vezér utca 3-7.) LEZAJLOTT KÉPZÉS

Szeged
– május 15. (SZTE Kongresszusi Központ, Ady Endre tér 10.) LEZAJLOTT KÉPZÉS
Pécs
– május 20. (Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar, Boszorkány út 2.) – LEZAJLOTT KÉPZÉS
Kecskemét
május 22. (Hotel Három Gúnár Rendezvényház, Festő utca 8.) – LEZAJLOTT KÉPZÉS

Részvételi díj: előzetes regisztráció és fizetés esetén: 3 150 Ft + áfa (4 000 Ft)
helyszíni készpénzes fizetés esetén: 3 937 Ft + áfa (5 000 Ft)
A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara hozzájárul tagjai részvételi díjához, így a BKMÉK tagok, illetve a teljes tagdíjat fizető nyilvántartottak részvételi díja: 1 000 Ft + áfa (1 270 Ft)
A Csongrád megyei Építész Kamara hozzájárul tagjai részvételi díjához, így a Csongrád megyei Építész Kamara tagok, illetve a teljes tagdíjat fizető nyilvántartottak részvételi díja: 1 182 Ft + áfa (1 500 Ft)

Figyelem! Visszatérítés! Minden teljes árat fizető résztvevőnek bruttó 2 000 forintot írunk jóvá a tervlap.hu rendszerében. (A visszatérítés csak a teljes napon résztvevőknek jár!) Az összeg felhasználható a kiadó saját rendezvényeinek részvételi díjaira, szaklap- és szakkiadvány-előfizetésekre stb. Ezen kívül minden résztvevő éves előfizetést kap a Metszet digitális lapszámaira!

 

A regisztráció legegyszerűbb és leggyorsabb módja az elektronikus jelentkezés! Kincstári pontjait csak így tudja felhasználni.


ELEKTRONIKUSAN ITT LEHET JELENTKEZNI >>

 

Ha mégis inkább faxon szeretné beküldeni jelentkezését, töltse le az ehhez szükséges jelentkezési lapot.

Teljes árat fizetők számára faxon elküldhető jelentkezési lap letölthető innen >>

A BKMÉK tagjai számára faxon elküldhető jelentkezési lap letölthető innen >>

A CSMÉK tagjai számára faxon elküldhető jelentkezési lap letölthető innen >>

 

PROGRAM

08:30–09:00 regisztráció
09:00–09:10 bevezető, levezető elnök Csanády Pál főszerkesztő, Metszet
09:10–10:50 Radványi Gábor (építész, a HuGBC alelnöke, a Futureal Csoport főépítésze): Környezettudatos város felé – LEED és BREEAM a Corvin Negyedben
Felkért hozzászólók, konzultáció
10:50–11:10 Kávészünet
11:10–13:00 Nagy Csaba (építész, Archikon): 100 lakásos passzívház a gyakorlatban – csaták, döntések, tanulságok
Felkért hozzászólók, konzultáció
13:00–13:50 Ebéd
13:50–14:20 Csajka György (építészmérnök, műszaki vezető, Schiedel Kft., Magyar Kéményszövetség): Az energiahatékony kéményrendszer
14:20–16:20 ifj. Kistelegdi István DLA (építész, a PTE-PMMK EnergiaDesign Tanszék vezetője): Rozsdás vasból aranyat – Családi ház felújítása aktívház szintig, ma, Magyarországon
Felkért hozzászólók, konzultáció
16:20–16:30 Zárszó, kérdések