építészeknek, mérnököknek

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia február 15-én – LEZAJLOTT KÉPZÉS

Az Építésijog.hu 2024. február 15-i rendezvényén – melyen személyesen és online módon is részt lehet venni – lehetőséget kínálunk arra, hogy Ön átlássa a saját szakterületét érintő legfontosabb jogszabály-változásokat és gyakorlati tapasztalatokat. Jelentkezzen a saját szakmai tevékenységének megfelelő konferenciára – vagy akár kedvezményes díjért mindkettőre!

Délelőtti konferencia: Az építési beruházások lebonyolítása 2024-ben – Fókuszban az állami építési beruházások rendjéről szóló új törvény (Ábtv.)
Az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény (Ábtv.) hatályba lépése csak az egyik eleme volt annak a folyamatnak, amely alapjaiban megváltoztatta a költségvetési vagy uniós forrásokból zajló beruházások szabályrendszerét. Rendezvényünkön kiemelt figyelmet fordítunk a közbeszerzési eljárások módosult szabályaira is, hogy mind az ajánlatkérők, mind az ajánlattevők megismerhessék a 2024-ben alkalmazandó előírásokat. Erről lesz szó DÉLELŐTTI KONFERENCIAPROGRAMUNKBAN!

Délutáni konferencia: Tervezés és településfejlesztés a 2024. évi jogszabályok alapján – Fókuszban a magyar építészetről szóló új törvény (Méptv.), valamint a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló új törvény (Tftv.)
Lánszki Regő államtitkár a magyar építészetről szóló törvény elfogadását ezzel a mondattal kommentálta: „Építészeti reformkorba léptünk!” A 2023. évi C. törvény (Méptv.) jelentőségét nagyon jól érzékelteti ez a kijelentés. Még néhány hónap, és elfelejthetjük az összes, jelenleg ismert építésügyi jogszabályunkat: az Étv., az OTÉK, az Eljárási kódex (312/2012. Korm. rendelet) és minden egyéb jogszabályt újak váltanak majd fel. Erről személyesen Lánszki Regő államtitkár úr is előadást fog tartani a rendezvényen. Ugyanakkor a Méptv. mellett szinte semmilyen figyelmet nem kapott a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény (Tftv.) lecserélése. A 2024. január 1. napjától hatályos, területfejlesztésről szóló 2023. évi CII. törvény a megújuló területpolitika szakmai, intézményi és pénzügyi alapjait határozza meg, és különösen fontos a települési önkormányzatok szakemberei számára. Erről lesz szó DÉLUTÁNI KONFERENCIAPROGRAMUNKBAN!

IDŐPONT: 
2024. február 15. (a videófelvételeket február 23-ig meg lehet tekinteni)
Délelőtti konferencia: 9.00-tól
Délutáni konferencia: 14.00-tól

HELYSZÍN: 
Személyesen résztvevőknek: AVKF Budapesti Campus, 1201 Budapest, Török Flóris u. 227-229.
Online résztvevőknek: a megrendeléskor kapott linken követhetik az előadásokat

ÉPÍTÉSZKAMARAI AKKREDITÁCIÓ: folyamatban (várható pontszám: a délelőtti és a délutáni konferenciára is 1-1 pont)

Ha vannak szakmai kérdései, amelyekre szívesen választ kapna a konferenciákon, kérjük, küldje el a jambor.attila[kukac]epitesijog.hu címre – így az előadók már előre fel tudnak készülni ezekből!

 

TOVÁBBI TUDNIVALÓK, RÉSZLETES PROGRAM, JELENTKEZÉSI LEHETŐSÉG >