építészeknek, mérnököknek

High-tech fenntarthatóság a MOL-toronyban és azon túl – Öko-logikus Építészet 2024 országos konferenciasorozat – LEZAJLOTT

Az idei konferenciasorozat kezdőelőadásában dr. Nagy Balázs egyetemi adjunktus (BME) azokat az új energetikai jogszabályokat mutatja be, melyek a határolószerkezetekről és a termikus zónák (fűtési és hűtési) hőigényének számításairól szólnak.
Az előadás ismerteti az új energetikai jogszabályok adta lehetőségeket, miket lehet/kell figyelembe venni építészeti tervezés vagy tanúsítás során, amiket a régi TNM rendelettel még nem kellett/lehetett, vagy másképpen lehetett [például változások hőátbocsátási tényezőben és ezek bővítései, a termikus zónázás és a felhasználói profilok megjelenése, hőátvitelek (például szellőzés, szoláris nyereségek) számszerűsítései, a dinamikus hatások figyelembevételének lehetőségei (effektív hőtároló képesség, az épület/termikus zónák időállandója és hasznosítási tényezői stb.)]. Az új energetikai rendelet a részletesebb számítási módszereivel és lehetőségeivel új szemléletet is nyithat az épülethatároló szerkezetek tervezésében és az épületburok kialakításában.

AKKREDITÁCIÓ: 2 pont (MÉK 2024/174)

IDŐPONTOK           HELYSZÍNEK
2024. május 21.        Budapest: MOL Campus (1117 Budapest, Dombóvári út 28.)

2024. május 30.       Szolnok: TiszaPart Mozi (5000 Szolnok, Templom út 4.)

2024. június 6.         Győr: Széchenyi István Egyetem, Science Park (9025 Győr, Töltésszer utca 13.)

Több területi kamara együttműködik a szervezésben, és helyet ad saját tagjainak, valamint az önkéntes szolgáltatási díjat fizető nyilvántartottjainak. Ezeken a helyszíneken május 21-én követhető a budapesti rendezvény élő közvetítése.

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK, RÉSZLETES PROGRAM, JELENTKEZÉSI LEHETŐSÉG ITT >>